Ben je tussen de 11 en 15 jaar oud en ben je gek op water?
- Wil je avonturen beleven
- Houd je van actie
- Wil je elke week iets anders doen
- Nieuwe vrienden maken
- Leren varen

In dat geval zijn de Zeeverkenners bij de Nautilus wat voor jou! Kom gerust langs om de ongedwongen sfeer bij onze wekelijkse opkomsten te proeven.
 
Bij de zeeverkenners wordt er veel gezeild in lelievletten. Het zeilseizoen begint met het weekend. De vletten worden dan vanuit Delft naar de Vlietlanden gesleept. Op deze recreatieplas bij Voorschoten wordt in de zomer bijna elke zaterdag gezeild. De zeeverkenners vertrekken om 11:30 uur vanuit delft. Na een uurtje fietsen gaan ze dan lekker zeilen en oefenen voor de praktijkexamens. In mei gaan we naar Kaagcup, de regionale zeilwedstrijden van Scouting. Aan het begin van de zomervakantie is het zomerkamp. De zeeverkenners gaan dan met de Energie een week naar bijvoorbeeld het Brielse Meer of de Grevelingen. Eind oktober eindigt het seizoen met het najaarsweekend.

Begin oktober worden de vletten weer terug gesleept naar Delft en in de Corbulo getakeld. Na een goede poetsbeurt worden ze geschuurd en in een nieuw laagje verf gezet. Dit onderhouden van de boten doen de zeeverkenners zelf, onder begeleiding van de leiding. Tijdens de winteropkomsten wordt ook de theorie achter het zeilen bijgebracht en sluiten we de opkomst af met een spel. In het winterseizoen kunnen ook theorie examens voor het zeilen gehaald worden. Waarna na het halen van een praktijk examen, een erkend CWO (Commissie Watersportopleidingen) diploma behaald is. Het hoogste examen binnen de zeeverkenners is CWO III. Met dit diploma mag zelfstandig gezeild worden en kan een zeilboot worden geleend. In het winterseizoen hebben de zeeverkenners ook een aantal weekenden, zoals het winterweekend en de Lan-party. Het leidingteam bestaat uit: Thomas, Ronald, Johan, Hiranya & Jente.

Praktische informatie:

Opkomst tijden winter:
10:00 – 13:30 uur

Opkomsttijden zomer:
11:30 – 17:00 uur

Contactgegevens:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.