Bij de Loodsen (18 jaar en ouder) zijn de opkomsttijden:

  • Vrijdag van 20:00 tot 23:00 uur

De loodsen komen elke vrijdag avond bij elkaar om te klussen. Ze houden zich bezig met de grotere onderhoudsprojecten binnen de groep. Na het klussen wordt er altijd gezellig een biertje gedronken. Vaak eten de loodsen vrijdag avond ook samen. Naast hun gewone opkomsten hebben ze iedere eerste vrijdag van de maand een speciale opkomst. Enkele loodsen organiseren dan een leuke activiteit. Zo zijn er bijvoorbeeld een spelletjes avond, pubquiz, filmavond, bierproefspel en een fotopuzzelspeurtocht georganiseerd.

In de zomer hebben de loodsen ook verschillende activiteiten. Zo gaan ze naar Kaagcup, de Admiralencup, op Zomerkamp en hebben ze andere weekendjes. Meer informatie over de activiteiten van de loodsen vind je bij activiteiten. Er wordt natuurlijk ook gezeild. Hiervoor hebben de loodsen de lelievlet, de 278, tot hun beschikking. Een gedeelte van de loodsen is leiding bij de andere speltakken en zetten zich elke week weer in voor de groep. Hierdoor wordt er niet elke week gezeild. Toch zeilen de loodsen in het zomerseizoen regelmatig op zaterdag of zondag.

Bij de loodsen kan je, je ook verder verdiepen in het varen. Zo kan je de benodigde papieren halen om met ons binnenvaartschip de Energie te mogen varen. Je kan ook een cursus volgen die ingaat op de techniek van de machinekamer, waar je alle belangrijke zaken over motoren leert. Aan de hand van deze cursus kan je het Motordrijver certificaat halen.

Wil je meer weten over de loodsen? Neem dan contact op met de loodsenbegeleiders. De loodsenbegeleiders zijn er voor de structuur en niet als een soort leiding. Ze zijn een aanspreekpunt voor de rest van de groep.